Friderika
10 °C
18 °C

Mégsem szűnik meg a Blackberry

2020.09.09. 13:54

Az okostelefonok első hírnökének tekinthető Blackberry tulajdonosa, a kínai TCL Communications nemrég jelentette be, hogy augusztusban 31-én végleg befejezi a nagy múltú márka forgalmazását. A végső dátum előtt került bejelentésre, hogy a korábban teljesen ismeretlen OnwardMobility nevű cég megvásárolta a BlackBerry márkanevet. A cég központja a texasi Austinban található. Múlt év márciusában került bejegyzésre, és jelenleg kevesebb mint 50 munkavállalót foglalkoztat. Jelenleg még arról sincsenek hírek, hogy a társaság mögött állnak e külső befektetők. 

Peter Franklin, a Microsoftot és a Zyngát is megjárt elnök-vezérigazgató kijelentette, hogy termékeiknél az IT-biztonságot fogják előtérbe helyezni. A szoftvereket készítő BlackBerry Corporation vezetője, John Chen a következőket nyilatkozta a most kezdődő együttműködésről: 

Első termékünk egy teljes értékű fizikai billentyűzettel rendelkező, 5G-képes okostelefon lesz, ugyanazon magas színvonalú megbízhatósági és biztonsági feltételekkel, amelyek mindig is jellemezték telefonjainkat. Ügyfeleink számára üzleti és kormányzati szférában is használható termékeket fogunk biztosítani.