Debrecen és Sopron az élre tört a vidéki ingatlanpiacon

2020.09.16. 17:40

Debrecen és Sopron vezeti a vidéki ingatlanok árlistáját az Otthon Centrum felmérése szerint. A szakértők a fővároson kívüli települések téglalakásainak és családi házainak árait hasonlították össze – adta hírül az MTI

Az összesítés szerint a nagyobb városokban a négyzetméterár átlagosan 331 ezer forint volt idén. Az első helyezett Debrecen, ott az átlagos téglalakás 26 millió forint. Ehhez Székesfehérvár és Veszprém is közel volt árban. Sopron némileg olcsóbb, 24 millió forintos átlaggal.

Sopron a földrajzi sajátosságainak köszönheti népszerűségét, az Ausztriában dolgozó ingázók miatt fizetőképes kereslet alakult ki, Debrecen az utóbbi években futott fel – fejtette ki Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője.

Családi házak tekintetében Sopron a legdrágább (átlagos négyzetméterár 450 ezer forint), a második Érd  (370 ezer forinttal), a harmadik pedig Debrecen (324 ezer forintos átlagárral).

Az abszolút árak szerint Érden 41 millióba került egy családi ház, Sopronban 38 millióba, Szegeden, Szolnokon és Szombathelyen is több mint 30 millió forintba. Debrecenben 27 millió forint volt, de csak azért, mert ott a családi házak kisebb területűek.