Ivó, Milán
EUR 383,66 Ft
USD 365,33 Ft
6 °C
26 °C

A mobilok helyadatai alapján mérték fel a balatoni nyaralók szokásait

2020.09.20. 10:48

Mobiltelefonok helyadatait felhasználó szolgáltatást hozott létre LocSight (Location Insight) néven a Helix Consulting Kft. – írta az MTI.

A mobiltelefonunk nyilvántartja, hogy hol járunk, így a bejelentkezési cellaadatok alapján azt is tudja a rendszer, milyen gyorsan vagy milyen gyakran változtatjuk a helyünket. Például hogy gyalog jutunk-e el valahová, vagy autóval. Az új szolgáltatás ezeket a valós idejű adatokat, illetve az ilyen adatokból származó méréseket használja fel és adja el üzleti célra.

Az új módszerrel havonta mintegy százezer magyarországi mobilkészülék húszmillió lokációbélyegét elemzik névtelenül. Sokkal pontosabb méréseket tudnak így végezni, mivel nem önbevalláson alapuló statisztikát használnak.

A próbaméréseket a balatoni turizmus területén végezték. A kutatás során meg tudták állapítani a nyaralókról, mennyi ideig maradnak valahol, meglátogatnak-e más településeket is, és azt is, hogy inkább nappal vagy éjszaka részesítenek előnyben egy-egy települést.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek