Magyar élelmiszeripari cégeknek adnak több száz millió forintos EU-s forrást

2020.09.24. 12:08

Több mint 2600 milliárd forint értékben születtek támogatói döntések a Gazdaságvédelmi és innovációs operatív program (Ginop) pályázati felhívásain – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter öt élelmiszeripari kis- és középvállalkozás támogatási szerződésének aláírásakor Budapesten. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a Ginop a 2014 és 2020 közötti fejlesztéspolitikai időszak legjelentősebb súlyú operatív programja, méretét tekintve a legnagyobb az Európai Unióban. A programban eddig 143 felhívást tettek közzé, a támogatást nyerő projektek száma meghaladja a 22 ezret, a támogatás értéke pedig eléri a 2662 milliárd forintot – írta az MTI.

A gazdaságvédelmi célokra átcsoportosított uniós forrásokból 60 milliárd forintnyi fejlesztési támogatás már eljutott a vállalkozásokhoz – jelezte Varga Mihály.  A rendezvényen a programban nyertes öt élelmiszeripari kis- és középvállalkozás – az U és U Kft., a Tutti Kft., a Panyolai Szilvórium Zrt., a Csabai Szalámi Kft. és a Balogh Tészta Kft. – támogatási szerződését írta alá a miniszter a cégek képviselőivel. Ezen vállalatok több mint 500 millió forint értékű fejlesztéséhez a kormány 280 millió forintos uniós forrással járul hozzá.

Kapcsolódó

Már százmilliárd forint fejlesztési pénzre pályázhatnak a kkv-k

A túljelentkezés miatt a kormány a duplájára emelte az eredetileg meghirdetett 50 milliárdos keretösszeget.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás