Elképesztő mértékben nőhet az arany piaci értéke

2020.10.26. 08:07

Nagymértékű felértékelődés várható az arany piacán, a trendet segítheti az inflációs várakozások emelkedése és a dollár további gyengülése is – írta a Világgazdaság hétfőn.

Új előrejelzésében átlagosan mintegy 2300 dolláros unciánkénti aranyárral számol a jövő év egészére a Goldman Sachs, ami negyedével magasabb a társaság által 2020 egészére várt átlagos árfolyamnál – ismerteti a lap alapján az MTI.

A bankház a prognózisában kiemeli, hogy a piacok egyre inkább az inflációs folyamatok felerősödését várják rövid távon, ami a dollár várható gyengülésével kiegészülve nagymértékben növelheti a nemesfémek és legfőképpen az arany iránti keresletet. Ezek a folyamatok 2021-re a kurzus emelkedését vetítik előre.

Az arany egyébként már idén is a legjobb befektetések egyike: csaknem 25 százalékot meghaladóan drágult az év elejétől. A jelentős felértékelődést leginkább a rendkívül alacsony hozamkörnyezet és a kormányok globális gazdaságösztönző intézkedései támogatták – írta a Goldman Sachs.  • Tippek
  • Hírek