Duplájára emelik a nagyvállalatok kormányzati támogatását

2020.11.19. 16:44

Erősödnek a magyar vállalkozások beruházási igényei, ezért a kormány 40 milliárdról 80 milliárd forintra emeli a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program idei keretét — mondta Varga Mihály a Vajda-Papír Kft. legújabb, a program keretében megvalósuló gyártóüzemének digitális alapkő-letételén. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a vállalat 16 milliárd forintos beruházása 600 munkahelyet véd meg, és 50 új munkahelyet teremt, amelyhez a kormány 5,5 milliárd forintos támogatást nyújt — olvasható a Pénzügyminisztérium honlapján.  

Kapcsolódó

Sovány gazdasági mentőcsomagot villantott a kormány

Sovány kis csomagot jelentett be Varga Mihály válságkezelés 2.0 címén. A cél mintha továbbra sem a gyors megoldás lenne, hanem a hosszú távú tervek.

Varga Mihály szerint a koronavírus-járvány megmutatta, hogy Magyarországnak saját lábára kell állni több iparágban, így az egészségipar mellett a többi között a higiéniai termékeket előállító cégeknek a jelentősége is nőtt. Hozzáfűzte: a kormány ezért támogatja azokat a beruházásokat, amelyek erősítik az önellátást, és a növekedés további forrását jelentik.