Ma svéd beruházásokat támogatott a kormány

2020.12.18. 18:09

Csaknem hatmilliárd forintnyi beruházást hajt végre három svéd tulajdonban lévő multinacionális vállalat Magyarországon, ehhez a magyar kormánytól 1,8 milliárd forintnyi támogatást kapnak, így 7500 munkahelyet tudnak megvédeni – jelentette be Szijjártó  Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Kapcsolódó

Hozzávágnak még 15 milliárdot a magyar nagyvállalatokhoz

Varga Mihály szerint az élelmiszeriparban, az építőiparban és a járműiparban is beruházások lesznek, ezeket támogatja a kormány.

A miniszter szerint az Autoliv Kft. az autóiparban támasztott biztonsági követelményekre reagálva még jobb biztonsági öveket, míg a Haldex Hungary Kft. olyan új típusú elektronikus fékrendszert  gyárt majd a támogatás révén, amely növeli a tehergépjárművek biztonságos haladását, tudósított a távirati iroda. A Dometic Zrt. a mostani beruházásával pedig még több hűtőgép előállításához alkalmas gépsorokat vásárol, ez hozzájárul a vállalat exportvolumenének növekedéséhez is.

A miniszter hangsúlyozta:  mindhárom svéd cég a világpiac meghatározó szereplője a saját szegmensében. Szijjártó úgy vélte: az ilyen és ehhez hasonló vállalati beruházási döntések világítanak rá arra, hogy Magyarország az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik. 


     • Hírek
  • Hírek