Elon Musk már 2010-ben látta a jövőt

2021.01.08. 10:25

Mára már világszerte elfogadott dolog, hogy a filmbéli, Robert Downey Junior által alakított Vasember mellett létezik egy igazi is.

Az pedig nem más, mint a SpaceX vezére, Elon Musk. Ő ugyanis az, akinek a filmben Iron Manhez hasonlóan a saját vállalkozása képes a világűrbe jutni, és akitől bizony különböző államok kormányai kérnek segítséget. Például az USA, méghozzá ahhoz, hogy a NASA űrhajósait a Nemzetközi Űrállomásra juttassa.

Nos, Elon Musk már 2010-ben, amikor még nem volt különösebben ismert, hiszen még sem a világ leggazdagabb embere nem volt, sem űrrakétái, de még Teslája sem volt, már kameózott egy jót egy olyan filmben, ami tulajdonképpen róla szól, illetve arról, akivé ő vált mostanra.

Lehet, hogy ő már akkor tudta, ki lesz belőle egy évtizeddel később? De további elmélkedés helyett itt a jelenet a Vasember 2-ből. A jelenetben a Merlin hajtóműről van szó, amelyet a valóságban is a SpaceX fejlesztett ki. Ne felejtsük el, a film megjelenésekor 2010-et írtunk! 

(A kameó olyan rövid karakterszerepet jelent filmekben, színdarabokban, sorozatokban, melyet ismert színész vagy más ismert személyiség alakít.)