Mészáros Lőrinc és Garancsi István cége újíthatja fel 20 milliárdért a Citadellát

2021.01.19. 11:35

Az Orbán Viktor barátjaként is ismert Mészáros Lőrinc cége, a ZÁÉV Zrt., illetve az úgynevezett „kötélbarátjának”, Garancsi Istvánnak a vállalkozása, a Market Építő Zrt. közösen nyerte meg a Citadella felújítására kiírt nettó 20 milliárd forintos keretszerződést – derül ki a 24.hu cikkéből.

A megbízás négy évre szól, és a Miniszterelnökséghez tartozó Várkapitányság Nonprofit Zrt.-től érkezik.

Gazdasági és pénzügyi alkalmassági minimumfeltételeket nem határoztak meg, és nem is tolongtak a pályázók a projektre, csak a West Hungária Bau, amelyet Tiborcz István üzleti köréhez sorolnak, illetve az Épkar Zrt., amely gyakran dolgozik együtt a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cégek valamelyikével.

A nettó 20 milliárd forint keretösszeg, amelynek a 70 százalékát a Várkapitányság Zrt. biztosan elkölti Orbán Viktor miniszterelnök volt iskolatársa, Mészáros Lőrinc, illetve önjelölt kötélbarátja, Garancsi István cégénél a Citadella felújításakor elvégzendő kivitelezési és más kapcsolódó feladatokra. Az egyelőre nem világos, hogy a két cég mit építhet a Citadellán, az általuk megnyerttel párhuzamosan ugyanis generáltervezési feladatokra is kiírtak egy közbeszerzési eljárást, de ez 2020 decemberében eredménytelenül zárult..