Tavaly taroltak a webáruházak

2021.02.05. 14:00

Bár egyes áruterületeken vesztesége lett a tavalyi  év a kereskedőknek, ám a webáruházak bővülése 41 százalékos volt – mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára kiskereskedelmi üzletek forgalmáról szóló KSH-jelentés kapcsán a Magyar Nemzetnek. Hozzáfűzte: egyes tartós, néhány évente vásárolandó iparcikkekből ráadásul az előző esztendőkben már feltöltekeztek a családok. S ahol lehetett, ott visszafogták a vásárlásokat, például a ruházkodás, cipővásárlás területén.

Megjegyezte: ezzel szemben például az élelmiszerek, a számítástechnikai és mobileszközök, irodai eszközök, bútorok forgalma is növekedett.

 

Kapcsolódó

Novemberben is gyengélkedett a kiskereskedelmi forgalom

Az élelmiszerboltokban volt bővülés, az üzemanyag kereskedelem beszakadt.

Mennyiségben mérve 2020-ban éppen ugyanannyit vásároltunk kilóban, literben és darabban, mint 2019-ben – jelezte Vámos. Ugyanakkor – naptárhatások nélkül – 0,2 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene tavaly az előző évhez képest.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla