Elérte a százmilliárd dollárt Warren Buffett vagyona

2021.03.12. 13:28

Az amerikai milliárdos Warren Buffett nettó vagyona elérte a százmilliárd dollárt, miután az általa hatodrészben birtokolt Berkshire Hathaway részvényárfolyamai rekordszintre ugrottak – írja a Forbes nyomán a Reuters.

A hírügynökség emlékeztet, hogy a kilencvenéves üzletember vagyona valószínűleg még ennél is nagyobb lenne, ha 2006 óta nem adományozta volna el a Berkshire részvényeinek jelentős részét a Bill & Melinda Gates Alapítványnak és négy családi karitatív szervezetnek. Korábban az óriáscég csaknem egyharmadát birtokolta. Buffett egyébként nevezetes az adakozók között, adományainak mértéke összesen több mint 37 milliárd dollár volt.

A Berkshire Hathaway egy kudarcos textilipari vállalat volt egészen 1965-ig, mielőtt Buffett átvette az irányítást. Mára csaknem kilencven különböző vállalkozás képezi a cég tulajdonát.

A Forbes szerint Warren Buffett jelenleg az ötödik helyen áll a világ leggazdagabb embereinek listáján. Csak Jeff Bezos, Elon Musk, Bernard Arnault és családja, valamint Bill Gates előzi meg.