Találtak vevőt a Rác fürdőre

2021.05.31. 18:17 Módosítva: 2021.05.31. 18:18

Sikeres licitálás után a Budapest Gyógyfürdő és Hévízei szerezheti meg a Rác fürdő ingatlanjait, közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A Rác fürdőre és a mellé épített 67 szobás szállodára még márciusban hirdetett nyilvános árverést az ingatlanokat birtokló Rác Nosztalgia Kft. felszámolásával megbízott Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. áll a közleményben.

Kapcsolódó

Nyolc éve elkészült, azóta üresen pusztul

Titokzatos keleti befektető, arabok, Tiborczék és egy állami cég legyeskedik a Rác fürdő körül. És egy gazdag kínai, aki megsértődött, amiért nem vették elég komolyan.

A kikiáltási ár valamivel több mint 5 milliárd forint volt, az árverésen való részvételhez megfizetendő előleg összege 254,4 millió forint.

Az értékesítési eljárást május elsején ismét meghirdették, gyakorlatilag ugyanazokkal a feltételekkel, írta a távirati iroda.

A hétfői liciten a Budapest Gyógyfürdő és Hévízei szerezte meg az ingatlanokat. Arról, hogy az elővásárlási joggal rendelkezők akarnak-e élni a jogukkal, 30 napon belül kell nyilatkozniuk. Ha az állam nem kíván élni ezzel, akkor a cég megkezdheti a fürdő felújításának a munkálatait.