Jó évet zárt a Magyar Bankholding

2021.06.01. 09:31 Módosítva: 2021.06.01. 09:32

A Magyar Bankholding tagbankjai az előzetes adatok alapján 2020-ban 47 százalékkal növelték aggregált mérlegfőösszegüket az egy évvel korábbihoz képest, ami a 22,9 százalékos piaci átlag több mint kétszerese. A Magyar Bankholding mindhárom tagja, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport külön-külön is piacrész-gyarapodást ért el tavaly, olvasható a pénzintézet közleményében. 

A Magyar Bankholdinghoz tartozó bankok mérlegfőösszegének emelkedésében szerepet játszott az erőteljes betétgyűjtési és hitelezési aktivitás. A bankcsoport ügyfelei tavaly csaknem 30 százalékkal bővítették betétállományukat a tagbankoknál, ami jelentősen meghaladta a hazai piac 23,2 százalékos átlagát. Tagbankjainak aggregált betétállománya alapján a Magyar Bankholding tagbankjainak piaci részesedése 2020 végére 18,1 százalékra emelkedett, írta a napi.hu.

A három pénzintézet összesen több mint 13 százalékkal gyarapította aggregált hitelállományát tavaly, így a holdingnak 16,1 százalékos részesedése van a hazai piacon.

Kapcsolódó

Történelmi jelentőségű átalakítás jön a magyar bankszektorban

Két éven belül lezárulhat a csaknem másfél millió lakossági ügyféllel rendelkező három tagbank fúziója.

Számottevő volt a tagbankok kihelyezése a Széchenyi Kártya új hiteltermékeinél is, ahol jelenleg együttesen 35,6 százalékos piaci részesedést birtokolnak. Míg a korábbi Széchenyi Kártya-konstrukciók esetében piacvezető a bankcsoport, 73 százalékos mutatóval.