Újraéled Ferihegy

2021.06.15. 13:56

Jelentősen nőtt a ferihegyi repülőtér utasforgalma. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren májusban 88 827 utas fordult meg. Mindez csaknem négyszerese a koronavírus-járvány miatt nagymértékben visszaeső, tavaly májusi forgalomnak – tájékoztatta a repülőteret üzemeltető Budapest Airport az MTI-t.

Az utazási korlátozások feloldásával egy időben a Budapest Airport folyamatosan bővíti járatkínálatát. A nyaralni indulók 89 úti cél közül választhatnak. Egyebek mellett 11 görög városba, illetve szigetre juthatnak el közvetlen járattal. Ez rekordnak számít, hiszen még a járvány előtt sem volt ilyen széles görögországi kínálat. Törökország, Ciprus és Horvátország is újra a célállomások között szerepel.

A Budapest Airport áruforgalma a 2020-as év végi rekordnegyedév után az idei első három hónapban újabb csúcsot ért el, a növekvő tendencia pedig a következő hónapokban is folytatódott.

A Budapest Airport idén május végéig 71 566 tonna légi árut kezelt, 32,8 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában, és 30,2 százalékkal haladta meg a koronavírus-járvány elterjedését megelőző, 2019-es év áruforgalmát.