Itt a vége: eladja az Adidas a Reebokot

2021.08.12. 21:02

2,1 milliárd euróért adja el a Reebokot az Adidas az Authentic Brands Group számára, melyet a német sportszergyártó csütörtökön jelentett be – írja a CNBC. A vásárló cég már az idén tőzsdére mehet majd, miután létrehozta saját kiskereskedelmi csoportját számos másik, küszködő márka felvásárlásával. 

A Reebok a mostani döntés után egy olyan kiskereskedelmi konglomerátum részévé válhat, melynek a Brooks Brother, az Aeropostale és a Forever 21 is tagja. 

Az Authentic Brands még az idén nyáron tőzsdére mehet, miközben a tranzakció vége csak 2022 első negyedévében lehet esedékes. Az Adidas szerint a vételár nagy részét készpénzben kell kifizetni az ügylet lezárásakor, a fennmaradó rész halasztott vagy függő ellenértékből áll.

Az Adidas még 2006-ban vásárolta meg a Reebokot 3,8 milliárd dollárért abból a célból, hogy helytálljon a Nike-val folytatott versenyben. De míg az Adidas növekedett, a Reebok lemaradt, így a cégen egyre nagyobb lett a nyomás részvényesi oldalról, hogy szabaduljon meg a márkától.