Már a romáknak is van kriptovalutája

2021.08.15. 18:22

Gazdasági babérokra tör Daniel Cioabă, a Nemzetközi Roma Egyesület romániai fiókjának vezetője, aki bejelentette, bevezetik a Gipsycoint kriptovalutát – írja a Transindex.ro. A hír hallatára sokan kapták fel fejüket, már

több mint ezren döntöttek úgy, hogy befektetnek az ígéretesnek tűnő kezdeményezésbe.

Az egyesület közleménye szerint a Gypsycoinnal jótékonysági projekteket finanszíroznának, egészségügyi, technológiai és morális oktatást is nyújtanának a roma közösségeknek, de elsősorban kereskedelmi valutaként funkcionálna.

Az egyesület vezetője, akit Romániában „a romák önjelölt királyaként” ismernek, arra hívta fel a figyelmet, hogy a kezdeményezés nemcsak romák számára szól, mindenkit megkívánnak szólítani, aki szimpatizál az üggyel, és szívesen részt venne benne.

A felhívás sikeresnek bizonyult, a kezdeményezők szombati Facebook-bejegyzése szerint a romániai sajtóbeszámolók hatására 800 százalékkal nőtt a valuta iránti érdeklődés.

Mindenkinek köszönjük a szép üzeneteket és a projektünk támogatását

– írták a valuta létrehozói, akik a hagyományos motívumok mellett a XXI. század modernitását is belecsempészték a valuta megjelenésébe, áramkörök veszik körül a cigánykereket.