- Gazdaság
- Zöld Index
- románia
- rágógumi
- kereskedelem
- élelmiszer
- környezetvédelem
- egészséges étkezés
- koronavírus-járvány
Egyre kevesebb rágógumit vesznek a románok
Romániában jelentősen csökkent a rágógumifogyasztás, tavaly 14 százalékos volt a mérséklődés a megelőző évhez viszonyítva – írja a Transindex. A csökkenő trend már évek óta érvényesül, ha nem is ekkora mértékben.
Egészséges táplálkozással a járvány ellen
Kiemelten fontos, hogy egészséges táplálkozással, megfelelő rostfogyasztással támogassuk immunrendszerünket.
Egyes generációk számára már kevésbé szimpatikus a rágógumi, amely öt év alatt bomlik le a természetben.
Az egészségesebb élelmiszerek iránti érdeklődés fellendülése sem tett jót a rágók piacának, mivel általában sok cukrot tartalmaznak.
A tavalyi visszaesés hátterében viszont az állhat a szakértők szerint, hogy az emberek sokat voltak otthon. Ha pedig elhagyták a házukat, gyakran maszkot kellett viselniük, ami mérsékelte a rossz szájszag miatti aggodalmat, így a rágó iránti vásárlási motiváció is csökkent.