A Covid-19 még a prémiumokat is megnyírbálta

2021.08.26. 15:45 Módosítva: 2021.08.26. 15:47

A koronavírus-járvány számos munkaadó jutalmazási rendszerére is hatással volt. A dolgozók kisebb arányban részesülnek béren kívüli jutalomban, mint a járványhelyzet előtt. Míg 2015-ben a munkavállalók 47 százaléka, 2021-ben már 56 százaléka nyilatkozta, hogy nem jár számára a fizetésen és a cafeterián felüli bónusz, közölte a Profession.hu az MTI-vel.

Kapcsolódó

Havi átlagkereset: bruttó 440 ezer forint

A reálkeresetek 5,8 százalékkal emelkedtek egy év leforgása alatt.

Az állásportál online, reprezentatív felmérését a 18-69 év közötti internetezők körében végezte, a vizsgálat eredményeit összehasonlították a korábbi, hat évvel ezelőtti felméréssel. A közlemény szerint azok a munkavállalók, akik valamilyen formában részesülnek bónuszban, általában csak extra teljesítmény mellett kapnak pénzt jövedelmükön felül.

A megkérdezettek 41 százaléka nyilatkozta, hogy magas, 21 százalékuk pedig, hogy kimagasló teljesítmény szükséges a többletjuttatáshoz.

A jutalmazásban részesülő munkavállalók 39 százaléka egy havi fizetésének megfelelő vagy annál magasabb, 36 százalékuk ennél alacsonyabb díjat vár, 8 százalékuk pedig valamilyen tárgyi juttatásra számít éves prémiumként. A felmérésből az is kiderült, hogy a jutalékban, bónuszban, jutalomban részesülő munkavállalók csaknem fele szerint indokolt lenne javítani a jutalmazási rendszeren:  • Tippek
  • Betét