Már saját alapítványa is van Várkonyi Andreának

2021.09.22. 06:00

Új szervezet költözött a Mészáros Lőrinchez és Vida Józsefhez köthető Andrássy úti villaépületbe szeptember 9-én, mégpedig az „Alapítvány az innovatív oktatásért” néven tevékenykedő szervezet. Az alapítvány kuratóriumának elnöke nem más, mint Várkonyi Andrea, a felcsúti milliárdos vállalkozó leendő felesége – vette észre az Mfor.

Az alapítványt június 18-án alapították, a Fővárosi Törvényszék pedig július 31-én rendelte el a szervezet nyilvántartásba vételét.

Célja hivatalosan a köznevelési vagy szakképzési intézmény oktatástechnológiai, illetve infrastrukturális fejlesztése, dolgozó pedagógusai szakmai fejlődésének támogatása, a tanulók tehetséggondozása vagy felzárkóztató esélyteremtése, emellett hazai és határon túli tudásmegosztásának támogatása.

Az Mfor megjegyzi, hogy amióta Várkonyi Andrea kapcsolata tart a kormányközeli milliárdos Mészáros Lőrinccel, sorra tűnnek fel a különféle érdekeltségek a színen. A Whitedog Media Kft. tavaly szeptemberi alapítása után idén augusztus 31-től a felcsúti vállalkozóval közösen lettek a tulajdonosai az Ekho Belvedere Kft.-nek, amit néhány héttel korábban hoztak létre.