A kiskereskedelem dinamikusan bővül

2021.11.05. 10:35

A kiskereskedelem forgalmának volumene szeptemberben 5,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának teljesítményét.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben az értékesítés 3, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 8,1 százalékkal emelkedett.

Az eladások volumene a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 23, a használtcikk-üzletekben 16, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 8,8, a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 5,0, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 2,1 százalékkal nőtt. A forgalom volumene 6,2 százalékkal kisebb lett a bútor-, műszakicikk-üzletekben. A csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 19 százalékkal gyarapodott, közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az üzemanyag-kiskereskedelemben – a tavaly szeptemberi alacsony bázis eredményeként – 8,4 százalékkal bővült az értékesítés mértéke. Január–szeptemberben viszonylatban a forgalom 2,8 százalékkal növekedett 2020 első kilenc hónapjához képest, a KSH adatai szerint.

Az országos kiskereskedelem forgalma folyó áron 1194 milliárd forint volt.