Pest megyében több mint 800 ezret kóstált egy ingatlan négyzetmétere

2021.11.17. 11:02

A budapesti agglomerációban a törökbálinti Óvoda utca volt a legdrágább, négyzetméterenként 833 ezer forintba kerültek az ottani lakóingatlanok tavaly. Ugyanakkor a Jászkarajenő település utcáin, terein lévő házak voltak a legolcsóbbak, mégpedig 51 ezer forint körüli négyzetméterárral, derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amelyet szerkesztőségünk is megkapott.

A Pest megyei rangsorban a második és harmadik helyen a budaörsi Domb és Árok utcai otthonok szerepelnek 802 ezer és 778 ezer forintos összeggel.

A top tízben a budaörsi házak vannak fölényben, de Dunakeszi, Szentendre és Biatorbágy egy-egy utcájának ingatlanjai is borsos árba kerülnek.

A megyében az idén eladásra kínált házak ára között hét-nyolcszoros különbség volt. A legdrágább település Remeteszőlős lett 927 ezer forinttal, ehhez képest Jászkarajenőn, Mikebudán és Nagybörzsönyben 122–130 ezer forintért kínáltak eladásra otthonokat. Pest megyén belül az érdi lakóingatlanok iránt volt a legjelentősebb érdeklődés. Ugyanakkor az igen keresett települések közé tartozik Dunakeszi, Szentendre és Budaörs is.