Jövőre jöhetnek a BYD elektromos teherautói Magyarországra

DKRCS20210615026
2021.12.18. 17:23

A Komárom-Esztergom megyei dadi székhelyű Eurotrade Kft. sikeresen megállapodott a kínai BYD cégcsoporttal, és tovább bővítve kapcsolataikat nemrégiben

disztribútori szerződést kötöttek a BYD által gyártott elektromos teherautók magyarországi forgalmazására. 

A KEMMA hírportál emlékeztet arra, hogy az Eurotrade Kft. 31 éve a magyar haszongépjármű-kereskedelem egyik meghatározó szereplője. A hazai piacon egyik legrégebbi járműkereskedő vállalkozás úttörő szeretne lenni a tisztán elektromos hajtású járművekre alapozott, fenntartható fejlődést elősegítő árufuvarozás elterjesztésében is, ezért társultak a kínai BYD cégcsoporttal, amelynek neve a szakmában ismerősen csenghet, hiszen a gyártó 2017 áprilisában nyitotta meg Komáromban az e-busz-gyárát. 

Azt azonban kevesen tudják, hogy a BYD világszerte a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik az elektromos autók gyártása terén, és ha az e-teherautók és e-buszok portfólióját nézzük, azt látjuk, hogy a BYD egymaga több ilyen elektromos eszközt gyárt, mint a sorban utána következő cégek együttesen. 

A 2022-ben az európai piacra bevezetni szánt modellek közt szerepel az ETP3 elektromos kisteherautó, az ETM6 elektromos 7,5 tonnás teherautó-alváz és a 18 tonnás tömegű járműalváz is.

(Borítókép: Elektromos buszok a BYD Electric Bus  Truck Hungary Kft. komáromi telephelyén 2021. június 15-én. Fotó: Krizsán Csaba / MTI)