Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Kiderült, melyik megyében élnek a legboldogabb emberek

GettyImages-1277813132
2021.12.31. 11:42

Egytől tízig terjedő skálán futó boldogságtesztet indított néhány hete a Pénzcentrum. A portál arra volt kíváncsi, hogyan érzik magukat általánosságban a magyar emberek, illetve hogy leginkább mi befolyásolja a boldogságukat. 

Az ismertetett eredmények alapján a legelső kérdésre, miszerint mennyire boldog a válaszadó, a szavazásban részt vevők majdnem negyede értékelte 8-asra saját általános boldogságszintjét, míg 15,3 százalékuk 7-es, 12,1 százalékuk pedig 9-es osztályzatot adott. 

A portál megjegyzi, hogy a később válaszolók által adott értékelés ugyan árnyalja a képet, de ugyanakkor megállapítható: 

a tesztet kitöltők fele, mintegy 56,8 százalék értékelte 7-esre vagy annál is magasabbra saját boldogságát. 

Foglalkozásokra lebontva a vállalkozók és a kismamák érzik a leginkább teljesnek az életüket, legkevésbé pedig a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közmunkások.

A házasok is nagyobb eséllyel érzik teljesnek az életüket az egyedülállókkal szemben, illetve az is kiderült a portál cikkéből, hogy minél több gyermeke van valakinek, annál nagyobb valószínűséggel jelölte be a magasabb értékeket a fenti kérdés válaszlehetőségei közül. 

A Pénzcentrum egyik térképe szerint Veszprém a legboldogabb megye, amelyet Pest és Vas követ. Budapest ezen összesítés szerint csak a hetedik helyen áll, a 10-es skálán átlagosan 6,33 pontot adtak boldogságuknak a fővárosiak, ugyanannyit, mint a Szabolcsban és a Hajdú-Bihar megyében élők. 

A legboldogtalanabbak a Heves megyei válaszadók lettek. 

(Borítókép: Képünk illusztráció. Fotó: Matthew Horwood / Getty Images)  • Vennék
  • Hírek