2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

Tíz százalék feletti reálbér-növekedésre számít idén a Századvég elemzője

2022.02.08. 13:29
A Századvég Konjunktúrakutató Zrt. makrogazdasági üzletágvezetője szerint lesz, akinek jobban, és lesz, akinek kevésbé emelkedik a bére, de reményei szerint legalább az infláció mértékét elérik a béremelések.

A szakértő úgy látja, hogy Magyarország a három nagy hitelminősítőnél már nem a befektetésre ajánlott kategória alján, hanem feljebb van, és stabil a bizalom az ország iránt.

A fegyverpénzzel, a családi személyijövedelemadó-visszatérítéssel és a 13. havi nyugdíjjal sok pénzt kapnak az emberek, ez a gazdaságban a fogyasztás és a megtakarítások növekedésében, valamint a hiteltörlesztésekben is megjelenik. Sokan azok közül, akik hitelmoratóriumot vettek igénybe, törlesztésre fordítják majd a kapott összeget, de minden családnál mások az igények

– mondta Regős Gábor.

A makrogazdasági üzletágvezető kifejtette, hogy lesz, akinek jobban, és lesz, akinek kevésbé emelkedik a bére, de reményei szerint legalább az infláció mértékét elérik a béremelések, illetve ő két számjegyű, tíz százalék feletti reálbér-növekedésre számít – számolt be az MTI.