Ennyi volt, megszűnik a miskolci repülőtér

2022.02.16. 13:32
Április 30-ával véglegesen megszűnik a kilencvenéves miskolci repülőtér, amely ma már leginkább sportcélokat szolgál. A repülőtérre lenne érdeklődő, de az illetékes önkormányzat hallgat, és állítólag ipari parkot építtetne a területen.

Április 30-án lezárul a miskolci repülőtér kilencvenéves története. A Borsod Megyei Repülő Klub titkára, Izsófalva polgármestere elmondta: annyi engedményt kaptak az önkormányzattól, hogy rövid ideig még a területen tárolhatják a felszerelésüket, ami körülbelül húsz repülőgépet jelent.

Az 1931-ben megnyitott miskolci repülőtér ma már leginkább sportcélokat szolgál, de korábban belföldi járatokat is fogadott és katonai bázis is volt. Ötvös Béla szerint azért veszik vissza a 85 éve fennálló Borsod Megyei Repülő Klub üzemeltetéséből  az önkormányzati tulajdonban lévő telket, mert ipari parkot akarnak ott létesíteni.

A polgármester a Világgazdaságnak elmondta: a városvezetés korábban megígérte, hogy csak akkor kerül sor a kisajátításra, ha biztosít egy másik telket a repülőklubnak. Ez még nem történt meg, a késlekedést az önkormányzat az áremelkedéssel magyarázza.