Rendkívüli bejelentést tett a Wizz Air

DEBRE20210909007 v2
2022.04.01. 16:01

Október 31-ig, a nyári menetrend végéig törli összes, Oroszországból induló és onnan érkező járatát a Wizz Air. A légitársaság a jelenlegi háborús helyzetet és a piac alakulását figyelembe véve hozta meg a döntést. Mint az Indexhez eljuttatott közleményükben írják, ezzel párhuzamosan

június végéig minden, Ukrajnába induló és onnan érkező járatot is szüneteltetnek. Az érintett járatokat már eltávolították a foglalási rendszerből.

Csütörtökön még lehetett foglalni az oroszországi járatokra az oldalukon, egészen őszig nyitva álltak a szabad helyek, sőt februárban azt is bejelentették, hogy százezer ingyenes repülőjeggyel segítik az Ukrajnából érkező menekülteket. Ezek foglalásához mindössze ukrán személyigazolványra vagy útlevélre volt szükség. Az ingyenjegyek felhasználásának idejét egyszer ki is tolta a Wizz Air, március helyett április 10-i határidővel. 

A légitársaság kilenc magyarországi útvonalat nyit újra idén: Budapestről újra elérhető lesz London-Gatwick, Edinburgh, Oslo, Podgorica, Varsó, Bologna és Szkopje, Debrecenből pedig Tel-Aviv és Lárnaka.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük, pénteki percről percre frissülő hírfolyamunkat itt találja.

(Borítókép: A Wizz Air légitársaság repülőgépe a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren 2021. szeptember 9-én. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM

Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

JEGYVÁSÁRLÁS

Szerezze be
jegyét most!