Leállítják a fótiak ingyenes buszjáratát

2022.08.01. 20:48
Az Auchan költségcsökkentésre hivatkozva augusztus 31-től leállítja Fót és a helyi áruház közötti ingyenes buszjáratot, amely egy megállapodás alapján helyi buszjáratként is szállította a város lakóit.

Vargha Nóra, helyi önkormányzati képviselő szerint Fót városa a szeptemberi tanévkezdésig megoldást keres a kieső buszjárat által okozott hiányra, mert a tanulók közül sokan közlekedtek az ingyenes járattal.

A képviselő szerint az önkormányzati testületet „villámcsapásként” érte a hír, hiszen egy megállapodás alapján 2016 óta az Auchan-busz az egyik helyi járatként is üzemel – a másik önkormányzati buszjárat Dunakeszire, az SZTK-hoz közlekedik, nem érinti az áruházat vagy a Sikátorpuszta városrészt.

Heteken belül megszűnik az ingyenes szolgáltatás

Vargha Nóra önkormányzati képviselő Facebook-oldalán kifejezte szándékát, hogy más megoldást keressen az önkormányzat, amely hosszú távon is biztosítja a közlekedési lehetőséget a fótiaknak, viszont egyelőre nem lát biztosabbat egy néhány hétre szóló átmeneti megállapodásnál.

A hivatallal közösen próbálunk tenni valamit annak érdekében, hogy legalább csökkentett járatszámmal maradjon még az Auchan-járat néhány hónapig, amíg az önkormányzat valahogy pótolni tudja (a személyszállítási szolgáltatásra közbeszerzést kell kiírnunk, ami több hónapot is igényelhet). Az egyértelmű szándékunk, hogy pótoljuk a kiesett járatot, leginkább az azt használó iskolás gyerekek miatt

– írta a képviselő, aki a lakosság megnyugtatására hozzátette, hogy augusztusban még biztosan közlekedik az ingyenes buszjárat.