Új módszerrel szűri a bulihuligánokat az Airbnb

GettyImages-1185933856
2022.08.21. 10:59
A cég egy olyan technológiát vezet be, amely segítségével az eddigieknél jobban tudják kiszűrni azokat, akik csak egy bulira akarnak kivenni egy lakást.

A rendszer képes lesz elemezni a leendő bérlők korábbi Airbnb-foglalásait, valamint hogy milyen messziről érkeztek, és hétköznapra vagy hétvégére szeretnének-e szállást foglalni. Az új technológiát először a tengerentúlon – az Egyesült Államokban és Kanadában – vetik be élesben, de tavaly október óta már tesztelték Ausztrália egyes részein, ahol 30 százalékkal sikerült csökkenteni a nemkívánatos bérlők számát – írja az ABC News.

A platform szerint a rendszer célja, hogy már azelőtt kiszűrje a gyanús foglalókat, mielőtt azok kapcsolatba kerülhetnének a ingatlanok tulajdonosaival.

Akik esetében komoly kockázatot éreznek, hogy bulizni vennének ki egy lakást, egyágyas szobához még hozzájuthatnak, hiszen ebben az esetben a házigazda nagyobb valószínűséggel tartózkodik a közelben.

Az Airbnb-re 2019 óta nehezedik nyomás a bulik visszaszorítását illetően, ugyanis San Francisco külvárosában egy halloweeni házibuliban történt lövöldözésben öt ember halt meg.

A következő évben az Airbnb világméretű partitilalmat hirdetett, és megtiltotta a 25 év alatti embereknek, hogy egy egész házat béreljenek az otthonuk közelében, hacsak nem kaptak pozitív értékeléseket az oldalon. A tilalmat eredetileg ideiglenes egészségügyi intézkedésnek szánták a járvány idején, de júniusban véglegesítették.

(Borítókép: Smith Collection / Gado / Getty Images)