Kiderült, hol nyaralt a magyarok többsége idén

2022.09.22. 12:46
A koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldása után jelentősen megnőtt a kereslet a külföldi utazások iránt. A legtöbb magyar család idén nyáron Horvátországot választotta a kikapcsolódás helyszínének, az utazók fele gondolt arra, hogy köt biztosítást. Az utazók számára több esetben kellett megtéríteni a sürgősen felmerült orvosi költségeket.

Az idén nyáron is Horvátország volt a legnépszerűbb úti cél a magyarok körében, de az Adriai-tenger mellett sokan választották nyaralásuk helyszínéül Görögországot és Olaszországot is. A nyaralás átlagos hossza hat nap volt.

Mintegy 40 ezren kötöttek utasbiztosítást, ezzel a valaha volt legeredményesebb nyarat zárták az online értékesítők.

A legtöbben autóval keltek útra és családi konstrukciót igényeltek.

Az Aegon Magyarország tájékoztatása szerint az elmúlt években a pandémia miatt jelentősen nőtt azok száma, akik kifizetik napi egy kávé vagy fagylalt árát az utasbiztosításra. A nyári vakációkon leggyakrabban különböző strandbalesetek, gyomorrontásszerű panaszok és gépjárműkárok érik az utazókat külföldön.

Az utazók csaknem fele köt utasbiztosítást az elindulás előtt.

A vezető káreseményeknek a betegséggel kapcsolatos esetek számítanak (összes káreset közel 40 százaléka), ezt követik a poggyásszal kapcsolatos káresemények (összes káreset közel 22 százaléka). Gépjármű-asszisztenciát a biztosító segítségére szoruló ügyfelek 18,8 százaléka vett igénybe. Baleseti és koronavírus miatti kártérítésben a károsult biztosítottak 16,1, valamint 6,9 százaléka részesült.

A kínálatunkban elérhető valamennyi utasbiztosítás tartalmazza a Covid–19-fertőzéssel kapcsolatos alapvető sürgősségi orvosi ellátás költségeinek térítését, míg a speciális Covid–19 kiegészítő biztosítás pedig akár a teljes útiköltséget is megtéríti, ha elutazás előtt betegszik meg valaki. Ez utóbbi kockázatra kevesebben gondoltak idén nyáron: minden tizedik biztosítást kötő utas igényelt ilyen védelmet

– mondta Bodor Máté, a biztosító utasbiztosítási üzletágának vezetője.