11:00, November 28.
Kamerun 0
Szerbia 0
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 0
Ghána 0
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

A Fiatal Családosok Klubja szerint nagy áttörést jelent a fiatal anyák szja-mentessége

GettyImages-153438643
2022.09.28. 17:34
A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) szerint nagy áttörést jelenthet a demográfiai küzdelemben a 25 és 30 év között szülő nők személyijövedelemadó-mentességének bevezetése.

A civil szervezet a kormánynak arra a tervére reagált, amelyről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt hétfőn a parlamentben. A tervezett intézkedés szerint 

ha egy 25. életévét betöltött nő – akinek kora miatt már nem jár a fiatalok szja-mentessége – vállalja, hogy szül egy gyermeket 25 és 30 éves kora között, akkor 30 éves koráig továbbra is adómentességet kap.

A Fiatal Családosok Klubja üdvözölte, hogy a kormány újabb családpolitikai intézkedésével hamarosan jelentős támogatást kaphatnak a magyar családok. A Ficsak közleményében azt írta: az intézkedés jövő januárra tervezett bevezetése nagy áttörést jelenthet a demográfiai küzdelemben, hiszen a többi között azért is születik kevés gyerek ma Magyarországon, mert a nők túl későn kezdenek családot alapítani, gyermeket vállalni.

A szervezet reményét fejezte ki, hogy egyre több fiatal nő élhet majd az új családtámogatási lehetőséggel. Ez az intézkedés sok fiatal nőnek segíthet majd a döntésben – áll a közleményben.

A miniszterelnök újabb családtámogatási intézkedéseket ígért

Orbán Viktor hétfőn azt is megjegyezte parlamenti felszólalásában, hogy idén volt családi szja-visszatérítés, de ha a nyugdíjon kívül bármilyen juttatást az inflációhoz kötnének, az ilyen szankciós politika mellett államcsődöt jelentene. A miniszterelnök elismerte: bár sok kedvező folyamat elindult a családtámogatásban, áttörést nem sikerült elérni, ezért folytatni kell a munkát, újabb családokat támogató lépéseket ígért.

(Borítókép: Sean Gallup/Getty Images)

   • Hírek
  • Bankszámla