Élelmiszermentő akciót indított az egyik áruházlánc

2022.12.06. 18:57
A Lidl Magyarország elindította „Mentsük meg!” élelmiszermentő akcióját, mellyel tovább bővíti az élelmiszer-pazarlás mérséklése érdekében tett intézkedéseinek körét. A külsőleg már nem tökéletes, de még fogyasztható gyümölcsöket és zöldségeket egységcsomagban, kedvezményes áron kínálja vásárlóinak, hogy tovább minimalizálja a keletkező élelmiszer-felesleget, valamint ezáltal is támogassa a magyar családok egészséges táplálkozását.

A vállalat évek óta nagy hangsúlyt fektet az élelmiszer-pazarlás csökkentésére. Ennek jegyében az áruházlánc novemberben, Budapesten indította el új akcióját: 

a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségeket és gyümölcsöket egységcsomagban kínálja vásárlóinak.

A 3,5 kg-os, zöldségből és gyümölcsből vegyesen összeállított csomagokat rendkívül kedvező áron, 399 forintért lehet megvásárolni. A csomagok országszerte, az áruházlánc minden magyarországi áruházában megtalálhatók lesznek, várhatóan egészen február végéig.

Vezető élelmiszeripari kiskereskedelmi vállalatként tudatában vagyunk felelősségünknek, ezért fenntarthatósági stratégiánk részeként kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a lehető legkevesebb élelmiszer menjen kárba. Legújabb intézkedésünk célja, hogy a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségek és gyümölcsök jelképes áron történő értékesítésével hozzájáruljunk a magyar családok egészséges táplálkozásához is

– közölte Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője.

A Lidl Magyarország folyamatosan optimalizálja rendelési folyamatait, hogy ezáltal is csökkentse környezeti terhelését. A vállalat tevékenysége – mind a rendelések, mind pedig az áruházi folyamatok során –

arra törekszik, hogy minimálisra csökkentse az élelmiszer-felesleget.

Ennek érdekében az áruházlánc élelmiszermentő intézkedéseket hajt végre az optimális, testre szabott megrendelésektől az árcsökkentett értékesítésen át az élelmiszer-adományozással bezárólag, továbbá végső lépésben a fogyasztásra már nem alkalmas élelmiszerek komposztálás által, valamint a biogázüzemekben történő újrahasznosításáig.

Az áruházlánc azon dolgozik, hogy a fenti intézkedések által megelőzze az élelmiszer-felesleg keletkezését, de ami mindezek ellenére megmaradna, az jó helyre kerüljön. Országos szinten zajló élelmiszer-mentési programjának keretében ma már több tízezer embert segít havi szinten, a rászorulók támogatásán túl pedig a környezetet is óvja.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.