Ezek kellenek ahhoz, hogy fergeteges legyen a farsangi buli

GettyImages-969160554
2023.01.31. 16:56
Idén február 23-ig tart a mozgóünnep, így még bőven van arra lehetőség, hogy „felkössük a farsang farkát”. A rokonlátogatásokra és baráti összejövetelekre mind házigazdaként, mind vendégként érdemes készülni. Azonnal mutatjuk is, hogyan úszhatjuk meg költséghatékonyabban a partit.

 Nagy segítségünkre lehet az előkészületek során egy lista, amellyel nemcsak értékes időt, hanem jelentős összeget is megtakaríthatunk. Ehhez érdemes letölteni a Lidl Plus mobilos alkalmazást, amelyben igazi kincsekre lelhetünk. A digitálisan is elérhető akciós újságok hétről hétre elképesztő akciókkal kecsegtetnek. Február elején a gyümölcsöké a főszerep, amelyekből igazi vitaminbombát készíthetünk vendégváró finomságnak. Az akciók a főfogásra is adnak ám tippeket, amelyeknél a disznóvágás ínyencségei közül is csemegézhetünk, és akár kocsonyára is bukkanhatunk. Az akciós újságot megtaláljuk az áruházlánc weboldalán, de az appban történő elérése is mindössze pár percet igényel csak: egy gyors regisztrációt követően pedig nemcsak az aktuális kedvezményekről tájékozódhatunk, hanem akár személyre szóló kuponokra is felfigyelhetünk. 

Egyik partiról sem hiányozhat a fánk, amelyet néhány egyszerű hozzávaló, mint például a liszt, élesztő, tojás, margarin, cukor, tej, rum és citrom beszerzésével bárki elkészíthet otthon, olajban sütve vagy a mostanában nagyon trendi olaj nélküli sütőben. A fánk elkészítésénél nagyon kell figyelni a recept pontos követésére, így az előírt arányok betartásra. Ebben nagy hasznunkra lehet egy konyhai mérleg, amelyet az alapanyagok vásárlása során meg is vásárolhatunk a Lidlben, ahol egyéb konyhai kellékek közül is válogathatunk. Ugyanakkor azok, akik nem érzik magukat magabiztosnak a konyhában, vagy csak nincs 120 percük, a vendégek arcára az áruházlánc fánkjaival csalhatnak mosolyt. 

Maxra töltött készülődés akciókkal

A buli előtt melegen ajánlott, utána pedig kötelező a takarítás, amelyhez nem árthat bedobni a nagybevásárláskor pár elengedhetetlen és nagyon gyorsan fogyó eszközt, például szemeteszsákot, fertőtlenítőt, szivacsot, konyhai törlőkendőt és toalettpapírt, amelyek egytől egyig szuper áron érhetők el a Lidlben. A diszkontlánc kínálatának köszönhetően nem kell vesződni a külön online rendelésekkel sem, hiszen egy helyen megvásárolhatjuk a mosóport, az öblítőt, a mosogatógéphez szükséges dolgokat, és új drogériás termékeket is kipróbálhatunk. Az áruház ajánlatait érdemes rendszeresen böngészni, ebben hatalmas segítséget jelent a Lidl Plus okostelefonos alkalmazás. A saját fiók létrehozásához elsőként a kereszt- és vezetéknevet, majd egy e-mail-címet, a születési dátumot (18 év alatti nem regisztrálhat), a nemet, a lakhelyet, a telefonszámot kell megadni, utóbbit végül meg is kell erősíteni egy SMS-ben kapott kóddal. Utolsó lépésként már csak egy jelszót kér az alkalmazás, illetve feliratkozhatunk a Lidl hírlevelére, amelyben aktuális promóciókat és ajánlatokat oszt majd meg velünk az áruházlánc. 

Extra ajánlatok is üthetik a vásárlók markát

A nagy sürgés-forgásban ne feledkezzünk meg arról sem, hogy vásárlás előtt aktiváljuk kuponjainkat a Lidl Plus alkalmazásban, a pénztárnál pedig feltétlenül szkenneljük be elektronikus törzsvásárlói kártyánkat. További extra kedvezményeket kaphatunk minden vásárlásnál a kaparós nyereményjátéknak köszönhetően, így ezeket sose engedjük veszni. Ez azonban még nem minden, mert a Kupon Plusban a meghatározott költési célokat elérve ajándék jár: januárban például 100 ezer forint elérése után szuper számlavégi kedvezmény üthette a vásárlók markát, februárban pedig a friss zöldségeké és gyümölcsöké lesz a főszerep, így 3–12 ezer forint értékű zöldség- és gyümölcsvásárlás esetén ajándéktermékekkel vagy szintén számlavégi kuponnal gazdagodhatnak a felhasználók.

Gondoljunk a speciális étrendű vendégekre!

Ha már vendégségről beszélünk, akkor a fánkon kívül számtalan fogással készülhetünk. A Lidl gondol a speciális étrendet követőkre is, így a laktóz- és gluténérzékenyekre, továbbá termékek széles palettáját kínálja vegetáriánusoknak és vegánoknak, valamint az egészségtudatosan élőknek. Mielőtt vásárolni indulunk, lehetőség szerint készítsünk listát, hogy házi kedvenceink eledeléről se feledkezzünk meg. 

Még véletlenül se maradjanak ki a bevásárlókosárból a ropogtatnivalók és italok. A Lidl szuper áron kínál márkás és saját márkás termékeket egyaránt, az alkoholos italok, bor- és pezsgőkínálat mellett az alkoholmentes italokért, üdítőkért sem kell máshova mennünk. 

Nem farsangi, de vétek kihagyni! 

Ugyan nem farsangi akció, de vétek lenne kihagyni: az áruházlánc újra ízutazásra invitálja vásárlóit, a főszerepben pedig január végétől Amerika, míg február elejétől Olaszország lesz. Már az amerikai hot dog, hamburger és palacsinta gondolatától is összefut a nyál az ember szájában. Ezekhez a kedvencekhez mindent megtalálunk egy helyen, a Lidlben, ahol számos más tengerentúli és itáliai különlegességekre is lecsaphatunk majd.

A cikk az Index és a Lidl Magyarország tartalmi együttműködésének keretében valósult meg. 

(Borítókép: Akos Stiller / Bloomberg / Getty Images)