Kiirtja az emberiséget a mesterséges intelligencia?

MakeITCount Index 0202 Pedro
2023.02.09. 19:58
Néhány hét alatt letarolta az internetet a ChatGPT, az Open AI mesterséges intelligenciája, sokan már most forradalmáról beszélnek. Az All Time High e heti adásában a mesterséges intelligenciáról beszélgetünk Szekrényi Péterrel.

A mesterséges intelligencia lehet az egyik legújabb kategória a befektetési piacon, ezért a legújabb adásban megnézzük, hol vannak a nagyobb kiugrási lehetőségek, illetve milyen projektekbe érdemes beruházni. Azt is megtudjuk, hogy világuralomra törhetnek-e a robotok, ezzel kiirtva az emberiséget.

Szekrényi Péter arról is beszél, ők hogyan használják jelenleg a ChatGPT-t vállalatirányítási rendszereikben, illetve milyen jövőt jósol ennek a technológiának. Az adásban külön kitérünk arra, melyek lesznek a legfontosabb mesterséges intelligenciák, és mely projekteket érdemes keresni befektetés céljából.

Beszélünk Szingapúrról és a Szaúd-Arábia 170 km hosszú gigapoliszáról, amelyek az első okosvárosok lehetnek, ugyanis ezeken a helyeken a városüzemeltetést már teljes mértékben a mesterséges intelligencia végzi.

Az All Time High podcast legújabb részében Sulcz Gábor a sokak által Digital Pedróként ismert Szekrényi Péterrel a következő kérdésekre keresi a választ:

  • Valóban létezik mesterséges intelligencia, vagy csak egy komplex algoritmusnak számít?
  • Lehet-e saját célja egy gépnek?
  • Miért elavult az ötvenes években kifejlesztett Turing-teszt?
  • Tényleg szükségünk van-e mindenre, amit a mesterséges intelligencia nyújthat?
  • Hogyan működnek majd együtt az emberek és a különféle specializált mesterséges intelligenciák?
  • Milyen feladatokat ad majd az Open AI az embereknek?

Az All Time High korábbi epizódjait ide kattintva tekinthetik meg.

(Borítókép: Szekrényi Péter Pedro. Fotó: All Time High)