A vártnál nagyobb nyereséget ért el a Johnson & Johnson

2023.07.21. 20:23
Az amerikai Johnson & Johnson (J&J), a világ egyik legnagyobb, gyógyszerek és egészségügyi termékek gyártásával foglalkozó multinacionális vállalata nyereségesebb volt a 2023-as év első negyedévében.

A Johnson & Johnson a vártnál nagyobb nyereséget ért el 2023-as év június végével záródó negyedévében. A cég gyógyszergyártó részlegének bevétele 7,79 milliárd dollárra nőtt, ezt az elemzők csak 7,55 milliárd dollárra jósolták.

Negyedéves bevételük 25,53 milliárd dollárra emelkedett az előző év azonos időszakában elért 24,02 milliárd dollárhoz képest. A babahintőporuk miatt áprilisban több mint 38 ezer keresetet nyújtottak be a cég ellen. A vádak szerint a hintőpor rákkeltő anyagot tartalmazott.

Johnson & Johnson 8,9 milliárd dolláros bírósági megállapodásra tett javaslatot.

A cég közölte, hogy 2023-ban világszerte leállítja a termék forgalmazását, bár szerintük a termékek nem tartalmaznak rákkeltő anyagokat.

Egy korábbi vizsgálat szerint viszont a vállalat évtizedek óta tudott arról, hogy a hintőpor rákkeltő azbesztet tartalmaz, de ezt elhallgatta a a vásárlók és a hatóságok elől.