Kilométerenként csaknem 100 millió forintba került két tokaji dűlőút

2023.08.04. 19:28
Korábban nagy meglepetésre Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is ott volt egy olyan dűlőút átadásán, amelynek hossza összesen három és fél kilométer volt. Gulyás mellett még további hat politikus is részt vett az eseményen. Most az is kiderült, hogy két utat újítottak fel, összesen 620 millió állami támogatásból.

Korábban megírtuk, hogy egy felújított dűlőutat adtak át Tarcal határában, ami nem is feltétlenül lenne annyira érdekes, hisz csupán a helyieket és a turistákat segíti a szőlők megközelítésében. Azonban az átadó emlékezetesre sikeredett, ugyanis a valamivel több mint 3 és fél kilométer hosszú utat összesen hét politikus, köztük Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter adta át.

Akkor az összegekről nem sok mindent lehetett tudni, csak hogy Gulyás Gergely az átadón 620 millió forint értékű, a kormány által támogatott útfelújításról beszélt. Az azonban nem derült ki, milyen hosszúságú dűlőút kerülhet ennyibe, de most már ezt is tudjuk.

A Miniszterelnökség közölte a hvg.hu-val, hogy 620 millióból nem egy, hanem két szakasz (a tokaji, és a tarcali) újult meg, összesen 7 kilométeren. 

Ez azt jelenti, hogy 88,5 millió forintba került minden egyes kilométer dűlőút, ami megmagyarázhatja azt, miért volt szükség hét politikusra a tarcali út átadásához.