Esett a Lenovo negyedéves bevétele

2023.08.17. 11:23
A kínai Lenovo Group Ltd. 24 százalékos bevételcsökkenést jelentett pénzügyi első negyedévéről, és ezzel már a negyedik egymást követő negyedévben jegyeztek fel visszaesést a számítógépek és az okostelefonok iránti globális keresletcsökkenés miatt.

A hagyományos kivitelű személyi számítógépek (PC) világelső gyártója csütörtökön azt közölte, a június végével záródott negyedévben 12,9 milliárd dollár volt a bevétele, ami 24 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál, és elmaradt az elemzői várakozások átlagában szerepelt 13,84 milliárd dollártól.

Az adózott eredmény éves összevetésben 66 százalékkal, 177 millió dollárra csökkent. Szakértői várakozások átlagában 212,5 millió dollár szerepelt.

A Lenovo részvényára a hongkongi tőzsdén 1 százalék körüli mínuszban állt csütörtökön közép-európai idő szerint röviddel reggel hét óra után.

Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat számításai szerint az idei második negyedévben 16,6 százalékkal, 59,7 millióra estek a személyi számítógépek – asztali számítógép, notebook és munkaállomások – kiszállítása világszerte.

A kínai Lenovo továbbra is az első helyen állt a negyedévben 24 százalékos piaci részesedésével

úgy, hogy a cég kiszállításai 20,8 százalékkal csökkentek a tavalyi második negyedévhez képest, de több mint 11 százalékkal nőttek az idei első negyedévhez viszonyítva.