2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Aggodalomra semmi ok, folyamatos a magyarok kedvencének gyártása

2023.08.21. 20:25
A Pilóta keksz gyártása a székesfehérvári gyárunkban nem szünetel, a gyártás jelenleg is zajlik. Ezért újabb készlethiány sem várható – közölte az Index érdeklődésére a Mondelez, miután egy vlogger nyílt levelet címzett a gyártónak.

„Az egymásnak ellentmondásos információk miatt erős a félelmem/félelmünk, hogy a Pilóta keksz hamarosan ismét eltűnhet a boltok polcairól. Az alábbi videóban nyílt levélben fordultam a Pilóta keksz gyártójához, hogy megtudjam: igaz-e az az értesülés, miszerint a Pilóta keksz gyártása újra szünetel” – hívta fel szerkesztőségünk figyelmét a napokban a Termékkritikus, aki korábban szintén aggályokat fogalmazott meg a Pöttyös gyártójával kapcsolatban.

A felmerült kérdések tisztázása érdekében megkerestük a Pilóta gyártóját, amely azt a tájékoztatást adta, hogy nem tervezi a Pilóta keksz gyártásának beszüntetését sem Magyarországon, az Oreo gyártása pedig nem függ össze a Pilóta keksz sorsával.

A Pilóta keksz gyártásának korábbi felfüggesztését az élelmiszeripari csomagoló- és nyersanyaghiány, valamint termelésszervezési nehézségek együttesen okozták, ezek a problémák azonban fokozatosan elhárultak. Jelenleg a gyártás problémamentesen zajlik – állítják.

@termekkritikus Mentsük meg a Pilóta kekszet! A termékkritikus nyílt levele a Mondelez Hungária Kft-nek a Pilóta Kekszről érkezett kétségbeejtő hírek miatt. #termékkritikus #atermékkritikus #vásároljokosan #pilóta #pilótakeksz #oreó #oreo #székesfehérvár #győr #győri #győrikeksz #mentsükmegapilótakekszet ♬ eredeti hang - A termékkritikus

A TikTok-videóban a vlogger azt a kérdést is feszegeti, hogy vajon a gyártás szüneteltetése hátterében esetleg az húzódik-e meg, hogy „épp az elképesztő árazás miatt már nem lesz rentábilis a termék gyártása”.

A gyártó ennek kapcsán az Index megkeresésére azt a választ adta:

Az árakkal kapcsolatban érdemes figyelembe venni, hogy gyártóként a Mondelez nem határozza, nem is határozhatja meg a termékek kiskereskedelmi árát. Az elmúlt időszakban a nyersanyagok, a csomagolás költsége, a humán erőforrás, az energia egyaránt drágult. Ez a probléma természetesen nem csak a Mondelezt érinti, az élelmiszerárak folyamatos növekedése sajnos általános tendencia volt az elmúlt időszakban.

A cég a válaszában kitért arra is, hogy ezt a termelés hatékonyságának növelésével próbálják kezelni, azonban néhány esetben emelniük kellett a termékek árait is, hogy továbbra is biztosítani tudják a vásárlóik által elvárt minőséget. A kereskedők pedig minden esetben a termékek fogyásának ütemében rendelnek tőlük – tették hozzá.