Mészáros Lőrinc cége lett a legértékesebb családi vállalat

2023.08.30. 10:56
A Mészáros-csoportnak tavaly óta mintegy 171 milliárd forinttal nőtt meg az értéke, így két év után ismét az élre állt a legértékesebb családi cégek listáján. Második helyen a Felcsuti családhoz köthető MPF Holding végzett, a dobogó legalsó fokára pedig a Csányi család cége, a Bonafarm-csoport állt fel a Forbes összeállítása szerint.

Kilencedik alkalommal készítette el a Forbes a legértékesebb családi cégek listáját, ahol két év kihagyás után újra a Mészáros-csoport került az élre.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Csányi család ért oda: Az OTP-vezér érdekeltségébe tartozó élelmiszeripari cég, a Bonafarm-csoport becsült értéke 320,4 milliárd forint. Második helyre a Felcsuti-család került. Az MPF Holding becsült értéke 408,3 milliárd forint. 

Első helyen a 526,1 milliárd forintra becsült Mészáros-csoport végzett, amelynek értéke tavaly óta mintegy 171 milliárd forinttal nőtt. A lap szerint ez a jelentős növekedés leginkább az Opus Nyrt.-nek volt köszönhető. 

A Forbes családinak tekintett minden olyan céget, ahol a tulajdonosi körben, illetve a vezető menedzsmenttagok között vérségi rokonság van (tehát a házastársak által tulajdonolt cégeket, ha más rokon nem tagja a menedzsmentnek, nem vették számításba). A tulajdonviszonyokat tekintve legalább ötven százaléknak kell egy család kezében lennie.