Bődületes nyereséget könyvelt el Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata közös cége

2023.09.10. 15:04
Hatalmas nyereséggel zárta a tavalyi évet Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata közös cége, a Top News Hungary Kft. A cég a TWN bulvároldalt üzemelteti, amelynek árbevétele 2022-ben 1,56 milliárd forint volt.

Az adatok szerint extrém jól teljesített a Top News Hungary Kft. A cég beszámolója alapján

  • az árbevétel 1,56 milliárd forint volt,
  • az adózott eredmény (nyereség) pedig 1,36 milliárd forint lett 2022-ben.

A Top News Hungary Kft. kizárólag világháló-szolgáltatással foglalkozik, azonban a 85 százalékos profitráta ebben az ágazatban egészen extrém eredménynek számít, általában ugyanis 10-20 százalék körüli nyereség a jellemző – írta az RTL a cég beszámolója alapján.

Mint írták, a vállalat a TWN (Top World News) nevű bulvároldalt üzemelteti, amely azonban nem rendelkezik jelentős olvasótáborral. A DKT Gemius adatai szerint augusztusban például csak 10 és 100 ezer közötti látogatója volt naponta, ehhez képest a nagyobb oldalak 200 ezer és 1 millió látogatót vonzanak napi szinten. 

A cég beszámolója arról nem ír, hogy kizárólag egy cégből származott-e a Top News Hungary jövedelme.

Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata cégtulajdonosok a vállalat 1,36 milliárd forintos nyereségéből végül 1,1 milliárd forintot vettek fel osztalékként.

Ehhez az eredményhez pedig átlagosan mindössze 9 alkalmazottat foglalkoztattak.

Hozzátették, tavalyelőtt szinte ugyanilyen nagyságrendű bevételt és nyereséget hozott a cég: akkor 1,56 milliárd forint volt az árbevétel, és 1,33 milliárd forint az adózott eredmény.