2024. június 14. 21:00
Németország 0
Skócia 0

Mintegy 500 millió forintos uniós támogatást kaptak a Békés vármegyei települések

2023.09.12. 07:38
Csaknem 354 millió forint uniós forrást nyert el négy dél-békési település az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből. Az önkormányzat tájékoztatása szerint százmillió forint uniós támogatást nyert el a Békés vármegyei Kisdombegyház két projekt kivitelezésére.

A Békés vármegyei önkormányzat tájékoztatása szerint Békéssámson az önkormányzati napközi konyha energetikai korszerűsítését finanszírozhatja 47 millió forintból. Csanádapáca az Arany János Művelődési Ház energetikai fejlesztését valósíthatja meg mintegy 136 millió forintból.

Gádoros a Gondozási Központ energetikai felújítására fordíthat 98 millió forintot; Kardoskút pedig a felújítandó általános iskola és a művelődési ház energetikai korszerűsítésére kapott 73 millió forintot.

Békés vármegyébe megközelítőleg 86 milliárd forint érkezhet a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklusban. Eddig körülbelül 35 milliárd forint pályázati forrásról született döntés.

Százmillió forintos uniós támogatást nyert el Kisdombegyház

Belterületi útfejlesztésre 41 millió forintot nyertek el, az összegből 318 méter hosszan fog megújulni az eddig földes Hunyadi utca. A közösségi ház komplex energetikai fejlesztésére 60 millió forint érkezik, ebből megtörténik az intézmény teljes homlokzati és a födémszigetelése, a nyílászárók cseréje, valamint a fűtési rendszer és a kapcsolódó gépészet korszerűsítése – írták.

Mindkét fejlesztés az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből valósul meg legkésőbb jövő év végéig az alig ötszáz lakosú, dél-békési községben.