Gulyás Gergely: Erősíteni kell a magyar–német együttműködést

2023.09.14. 19:20
A Magyarország és Németország közötti együttműködés erősítésének fontosságát hangsúlyozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Nézőpont Intézet és a Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) csütörtöki, budapesti rendezvényén, amelyen bemutatták a Magyar–német barométer 2023-as eredményeit.

A 21. században is nagy szükség van a történelem során jó és rossz időkben is fennálló magyar–német együttműködésre, sőt, annak erősítésére – mondta Gulyás Gergely.

A két intézmény együttműködésében, Magyarországon és Németországban is ezer-ezer fős mintán elvégzett közvélemény-kutatással kapcsolatban a tárcavezető kiemelte: voltak már jobbak a magyar–német kapcsolatok.

Gulyás Gergely kijelentette, hogy a politikai nézetkülönbségekből adódó vitákat nem szabad a gazdaságra átvinni.

A miniszter fontosnak nevezte, hogy a két ország között fennálló különbségek ne akadályozzák meg az összefogást. Mint mondta, a németek és a magyarok egyaránt erős Európai Unióban érdekeltek, és nézetazonosság van köztük például abban, hogy elutasítják a közös európai adósságot, illetve hogy fontos számukra a versenyképesség és a valós, teljesítményalapú értékelés.