Szerbiában terjeszkedik a Waberer's

2023.10.06. 18:41
Megvásárolja az MD International szerbiai disztribútorcég 55 százalékos részesedését a Waberer's International, és opciót szerez a fennmaradó 45 százalékos részesedés megvásárlására – közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken. A tranzakció vételárát nem hozták nyilvánosságra.

A közlemény szerint az MDI a szerb FMCG (napi fogyasztási cikkek) disztribúciós piacának meghatározó szereplője, fő tevékenysége a közúti fuvarozás és a raktározás. A vállalat 2022-es árbevétele 50,3 millió euró, EBIT-je (kamatok és nyereségadó-ráfordítások levonása előtti eredmény) 2,1 millió euró, adózott eredménye 1,7 millió euró volt.

A tranzakciót a Waberer's a 2022-ben kibocsátott kötvényből finanszírozza. 

Az akvizíció jól illeszkedik a Waberer's portfóliójába, és hatékonyan támogatja stratégiai célját, hogy a régió piacvezető komplex logisztikai szolgáltatójává váljon – idézte a közlemény Barna Zsoltot, a Waberer's International Nyrt. elnök-vezérigazgatóját.

A felek megállapodtak, hogy együttműködnek a további beruházásokban, amelyek közül kiemelkedik a tervezett közös raktárfejlesztés, mely alapja lehet a további növekedésnek és a még hatékonyabb logisztikai operációnak – közölték.

A Waberer's nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint számolt auditált, konszolidált árbevétele tavaly 675,9 millió euróra emelkedett az előző évi 590,8 millió euróról, adózott eredménye 18,1 millió euróról 16,2 millió euróra csökkent.

A vállalat részvényeit 2017 óta jegyzik a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában, a papír pénteken 2620 forinton zárt, értéke egy éven belül 1750 és 2710 forint között változott.