Egy hónap alatt több száz dolgozóval lett kevesebb a Tescónál, a Magyar Postánál és az Aldinál

2023.10.26. 13:18
Egy friss felmérés szerint július és augusztus között több cégnél is drasztikusan csökkent a munkavállalók száma. A Tescónál például 264 fővel csökkent a létszám, míg a Magyar Postánál 304, a Morgan Stanley-nél pedig 140-nel dolgoznak kevesebben.

HR Portál és az OPTEN céginformációs szolgáltatók a legnagyobb magyarországi foglalkoztatók létszámadataira vonatkozó változásokat gyűjtötték össze. Mint írták, 

a Magyar Postánál augusztusban 304 emberrel dolgoznak kevesebben, tavaly augusztushoz képest pedig csaknem háromezerrel.

Hozzátették, szintén látványos a lemorzsolódás a Tescónál, ahol júliusról augusztusra 264 fővel csökkent a dolgozók száma. Az utóbbi egy évet nézve pedig 963 fővel dolgoznak kevesebben a kiskereskedelmi áruházláncnál.

A versenytársak közül az Aldinál 133, az Auchannál 100 fővel esett a létszám.

A felmérés szerint a Morgan Stanley pénzügyi szolgáltatónál is jelentősen csökkent a létszám, a cég 140 fővel kevesebb munkavállalót számol, a Danubius Hotels szállodaláncnál pedig 97 fővel, 2118-ra csökkent a létszám.

A portál hangsúlyozza, egyes cégeknél viszont pont hogy némileg növekedett a dolgozói létszám, a Lidlnél 88, a Pennynél 44 fős növekedést regisztráltak. A legnagyobb kiskereskedelmi cégnél, a Sparnál minimális (plusz 6 fő) volt az elmozdulás.

Az adatfeldolgozók szerint a lista nem teljes, ugyanis néhány nagyvállalat nem közöl havi létszámadatokat.