Kijött a lista, ezek a legértékesebb magyar cégek jelenleg

2023.11.02. 13:00
Összeállította a Forbes a legértékesebb, magyar tulajdonban lévő cégek listáját. Az első három helyezett az MPF Holding, a Docler Holding és a Bonafarm Csoport.

Immár hetedik alkalommal készített listát a Forbes a 100 legértékesebb magyar cégről. Mint írják, érdekes megnézni a topcégek értékének változását évről évre, főleg a mostani recessziós környezetben.

A lap becslése alapján az elmúlt egy évben minden harmadik cég értéke stagnált vagy zsugorodott.

Az első 100 magyar cég összértéke majdnem tíz százalékkal növekedett, így már átlépik az ötbillió forintot.

Az első helyezett Felcsuti Zsolt cége, az MPF Holding lett, melynek becsült értéke 408,3 milliárd forint. A cég gépiparral, iparcikk-nagykereskedelemmel és ipari befektetésekkel foglalkozik elsősorban.

A második helyen a Docler Holding áll, melynek becsült értéke 361,2 milliárd forint. Gattyán György cége főleg streamingszolgáltatással, IT-vel és befektetésekkel foglalkozik.

Harmadik helyen a Bonafarm Csoport végzett 320,4 milliárd forintos becsült értékkel. Csányi Sándor agrárbirodalma az állattenyésztésben, a húskészítmény- és tejtermékgyártásban, a takarmánygyártásban és a borászatban érdekelt.

A top tízben szerepel még a Videoton Holding Zrt., a Dayton-Invest Kft., a Semilab, a Duna-csoport, Gránit Pólus csoport, a Nitrogénművek-csoport és a Market Építő Zrt.

A teljes, száz céget tartalmazó listát a Forbes oldalán lehet megtekinteni.