Mindenki pénztárcáját érintő tanáccsal állt elő a Gazdasági Versenyhivatal

2023.12.01. 09:47
Pénzt és időt spórolhatnak a családok a karácsonyi nagybevásárlásokkor az online Árfigyelő használatával – hívja fel a figyelmet pénteki közleményében a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A GVH által működtetett rendszerben megfigyelt 62 termékkategóriából 50 termékkategóriában csökkentek az árak.

Tudatos tervezéssel több ezer forintot és sok időt lehet megspórolni a karácsonyi nagybevásárlások során, ebben pedig nagy segítség lehet a www.arfigyelo.gvh.hu címen elérhető online Árfigyelő – adta hírül az MTI.

Az adatbázisban hat kiskereskedelmi lánc mintegy 1200 boltjában 62 termékkategóriában kereshetnek a vásárlók.

Az Árfigyelőben mintegy 1200 élelmiszertermék napi, aktuális ára követhető nyomon. Ezek többségében olyan élelmiszerek, amelyek a karácsonyi ételek elkészítéséhez is szükségesek lehetnek – jegyezte meg a GVH.

Az Árfigyelő indulása óta a megfigyelt termékkategóriák több mint 80 százalékában csökkentek az átlagárak, mintegy 5,5 százalékkal. Mindez ahhoz is hozzájárult, hogy már októberben 10 százalék alá csökkent az éves alapon mért infláció Magyarországon, az élelmiszer-infláció pedig a 2022. decemberihez képest októberre több mint a negyedére esett vissza.

Az online Árfigyelőnek – elindulása óta – már csaknem 1,4 millió egyedi látogatója volt. Az elmúlt időszakban legtöbbször a tej, sajt, csirkemell, cukor és tojás szavakra kerestek rá a felhasználók.