Váratlan döntést hozott az Aldi a december 24-i nyitvatartásról

2023.12.08. 16:22
Döntött az Aldi a december 24-i boltzárról, de nem követi teljesen a boltok többségét.

Az ALDI Magyarország arról tájékoztatott, hogy számos magyarországi üzlettel szemben nyitva lesznek az egységeik szenteste napján, igaz, csak déli 12 óráig  – írja az Economx.

A közlemény szerint ezáltal a korábbi évekhez hasonlóan

a cég munkavállalóinak 75 százaléka pihenőnapot tart december 24-én, negyedük pedig „a jogszabályoknak megfelelő túlórapótlékban részesül”.

Ezek az üzletláncok nyilatkoztak eddig a nyitvatartásról 

Korábban beszámoltunk róla, a Lidl volt az első kezdeményezője a december 24-i boltzárnak. Az áruházlánc bejelentette, hogy szenteste országszerte minden üzletük zárva tart, hogy munkavállalóik is családjukkal tölthessék a nem hivatalos ünnepnapot.

Az is kiderült, hogy december 22-én és 23-án valamennyi áruház egy órával tovább lesz nyitva a megszokottnál, de legfeljebb 22 óráig. Szintén rövidített lesz a nyitvatartás szilveszterkor, 16 órakor zárnak be aznap.

A sort a Rossmann folytatta, a bolthálózatnak több mint kétszáz üzlete marad zárva szentestén. A kezdeményezéshez a JYSK dán bútorkereskedelmi üzletlánc, a Penny Market, illetve az OBIaz XXXLutz és a Libri is csatlakozott.

Mindezzel a Spar ment félig-meddig szembe elsőként, ahol bejelentették, hogy a karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország úgy döntött, hogy a legtöbb üzletét zárva tartja december 24-én.

Azonban az INTERSPAR hipermarketek, valamint egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketek nyitva lesznek december 24-én 12 óráig. A franchise-üzletek – SPAR partner, SPAR market –, valamint a töltőállomásokon található egységek – OMV-SPAR express, Orlen-DESPAR – maguk döntenek a nyitvatartásról, mivel azok működtetése ebben a tekintetben független a SPAR Magyarországtól.