Navracsics Tibor megszólalt az uniós forrásokról

2023.12.13. 20:10
Navracsics Tibor leendő területfejlesztési és közigazgatási miniszter a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy megnyílt az uniós pénzcsap, Magyarországra érkezhet az uniós források egy része.

Navracsics Tibor emlékeztetett rá, tavaly ilyenkor sikerként könyvelték el, hogy le tudtak adni minden dokumentációt ahhoz, hogy Magyarország ne veszítse el az uniós forrásokat. Ezt követően kiemelte, hogy idén van okunk az örömre, mert az Európai Bizottság elismerte, hogy Magyarország teljesítette a „horizontális feljogosító feltételeket”.

Ez annak a lehetőségét adja meg nekünk, hogy közel 4000 milliárd forint európai uniós forrás felhasználása nyíljon meg számunkra

– fogalmazott Navracsics Tibor. 

A tárcavezető szerint Magyarország az európai uniós forrásokat egyik legeredményesebben felhasználó tagállam.

Navracsics Tibor bízik benne, hogy az elkövetkezendő időszakban is eredményesen használják fel az uniós forrásokat. Emellett elmondta, boldoggá tehetik a magyar embereket a gazdasági helyzet javításával, valamint mind Magyarország, mind az Európai Unió is profitálhat az uniós pénzek felhasználásából.

A végén pedig köszönetet mondott mindenkinek. Azoknak is, akik kritizálták a kormányt, és azoknak is, akik támogatták azt törekvéseiben.

Varga Judit is boldog

A korábbi igazságügyi miniszter úgy véli, hogy az igazságügyi csomag kipipálásával „a magyar embereknek régóta jogosan járó, jelentős mértékű uniós forráshoz férhet hozzá hazánk”. Varga Judit is elismerően nyilatkozott saját magukról:

Küldetés teljesítve, vállalások végrehajtva, minden kérdés megválaszolva

– fogalmazott közösségi oldalán.