A Revolut változtat szerződési feltételein

2024.01.09. 17:00
A Revolut több pontban is módosít szerződési feltételein, a cég főként a csalásokat, a visszaéléseket akarja megelőzni. Mint írták, ha valaki nem zárja le számláját, akkor automatikusan elfogadja a módosításokat.

A Revolut tájékoztatása szerint 2024. március 11-től módosítják személyes szerződési feltételeiket. A cég közölte, a módosításokkal a rájuk vonatkozó jogszabályi követelményeket teljesítik.

A változások értelmében 

  • a Revolut telefonszáma egy automatizált telefonvonal lesz, vagyis azon keresztül nem lehet a cég munkatársaival beszélni. A vonal csak a Revolut-kártya letiltására használható, és csak automatikus válaszokat ad általános témákban.
  • A Revolut-alkalmazás vagy -kártya nem lesz használható (sem közvetlenül, sem közvetve) pénzeszközök egyik forrásból a másikba történő ciklikus mozgatására (looping), valamint termékeikkel, szolgáltatásaikkal vagy ügyfélszolgálatukkal való visszaélésre sem. Ezentúl a személyes számla nem lesz használható nem személyes célokra. A cég hangsúlyozza, ez magában foglalja azokat a tevékenységeket, amelyek veszélyeztethetik szolgáltatásaik integritását, vagy a Revolut és ügyfelei biztonságát és jóllétét. A cég azon is változtatott, hogy amennyiben valaki ilyen tevékenységet folytat, neki azonnal bezárhatják vagy felfüggeszthetik a számláját (beleértve a Revolut-csoport más alvállalata által nyújtott szolgáltatásaihoz való hozzáférést is), és megszüntethetik a weboldalunkhoz való hozzáférését is.
  • A Revolut közölte, bizonyos esetekben jogukban áll majd a számlán jóváírt tranzakciót sztornózni: ha az összeg jóváírására a fizető fél, a fizető fél számlaszolgáltatója, harmadik fél vagy a Revolut hibájából került sor. De akkor is törlik a tranzakciót, ha bizonyítékuk van arra, hogy a kifizetés csalárd vagy más bűncselekménynek számító tevékenységből származik.

A Revolut közölte, a változások automatikusan életbe lépnek ügyfeleiknél. Mint írták, amennyiben valaki nem fogadja el a a módosításokat, ingyenesen lezárhatja számláját a Revolut alkalmazáson keresztül.