Tízéves termelési rekordról számolt be Szijjártó Péter

2024.01.18. 09:58
Tízéves termelési rekord dőlt meg tavaly az Audi győri gyárában, a 177 ezer autó kiemelkedő teljesítményt jelent – írta hivatalos közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

Szijjártó Péter kijelentette, hogy Magyarország neve most már végérvényesen egybeforrott az egész európai gazdaság gerincoszlopát adó modern német autóiparral. Bejegyzése szerint az Audi fantasztikus teljesítménye mellett érdemes megnézni a Mercedes kecskeméti gyárának folyamatos bővítését és a BMW debreceni építkezését.

Mindezeknek köszönhetően Magyarország egy egészen exkluzív elitklub tagja lett: mindössze három olyan ország van a világon (Kína és Németország a másik kettő), ahol mindhárom német prémium autómárka önálló gyárral rendelkezik

– olvasható Szijjártó Péter posztjában.

A tárcavezető megjegyezte, hogy a nyugat-európai politikusok egy része folyamatosan a kínai és az európai gazdaság szétválasztásának ideológiáját terjeszti.

Ennek ellenére a német vállalatokat kiszolgáló nagy kínai és koreai akkumulátorgyárak után Magyarországra hozza első európai autógyárát a világ legnagyobb elektromosautó-gyártó vállalata, a kínai BYD is.