Új elnök érkezik az Audi Hungaria élére

2024.01.25. 07:42
2024. február 1-től Michael Breme veszi át az Audi Hungaria igazgatóságának elnöki pozícióját Alfons Dintnertől, aki a Volkswagen Konszernben eltöltött 40 sikeres év után a jövőben teljes mértékben a privát életére fog koncentrálni.

Michael Breme jelenleg a Platform és Modulmanagement területét vezeti Ingolstadtban.

Michael Breme több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az Audi termelési világában. Már eddigi munkaköreiben is segítette és nagyban hozzájárult a győri gyártótelephely fejlődéséhez. Az Audi Hungaria igazgatóságának elnökeként tovább fogja erősíteni a vállalat stratégiai irányítását és ezzel Győr szerepét az Audi Konszern világszintű termelési hálózatában

– idézte Gerd Walker, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagjának szavait a Hr-portal

A mérnök végzettségű Michael Breme a németországi Aachenben a Rajna-Vesztfáliai Műszaki Egyetemen (RWTH Aachen) végzett anyagtudományi tanulmányait követően gyártástervezőként kezdte meg szakmai karrierjét az AUDI AG karosszéria alváz/struktúratervezés és külföldi gyártótelephelyek területén. Breme 2009-től az Audi-Szerszámgyárának vezetője volt, és ő felelt az Ingolstadtban, Neckarsulmban és Győrben működő szerszámgyárakért, valamint Martorellben az Audi Tooling Barcelona és Pekingben az Audi Tooling Peking gyártótelephelyekért.

Ezt követően 2016-ban az AUDI AG gyártás- és gyártervezésének vezetője lett. Ebben a pozíciójában az Audi márka valamennyi járműprojektjének gyártásoldali tervezéséért és a világszinten működő Audi gyártótelephelyek gyárstruktúrájának megtervezéséért és megvalósításáért felelt.

Michael Breme 2024. február 1-től veszi át a feladatokat a vállalat igazgatóságának jelenlegi elnökétől, Alfons Dintnertől, aki 2019. október 1-től vezeti a győri vállalatot. 

Ahogy arról a napokban az Index is beszámolt: az idei bértárgyalások februárban indulnak a munkáltató és a munkavállalói érdekképviselet között. Ezt megelőzően a tavalyi botrány után megtartotta tisztújítását az Audi Hungária Független Szakszervezet, amely arról tájékoztatta a vállalat vezetését, hogy az elnökség előzetes letartóztatásban levő két tagját kizárták a szakszervezetből. A tisztújításkor az Audi Hungária Független Szakszervezete új elnöke Háromi László lett, aki korábban a motorgyár elnökhelyettesi pozícióját töltötte be.